Artistiesittelyssä: Ajaton Quartet

Artistiesittelyssä: Ajaton Quartet

Avajaiskonserttimme ensimmäinen esiintyjä yhdistelee kiehtovasti klassista musiikkia, jazzia ja kansanmusiikkia.

Quartet Ajaton

Mia Simanainen – laulu, Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori, Mikko Perkola – viola da gamba, Henrik Sandås – bandoneon

Ainutlaatuinen ja eriskummallinen Ajaton-kvartetti luo neliulotteista musiikkia, joka hajottaa määritelmät menneiden aikojen tomuksi. Yhtyeen instrumentaatio, tyylillinen edustus ja ohjelmisto ovat kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, keskiaikaiset luuttulaulut sekä originaalisävellykset virtaavat ennenkuulemattoman virkistävänä synteesinä.

”Äänimaisema on uudistusmielinen, koska kokoonpanon epätyypillisyys antaa riittävät raamit mennä rajojen yli.” ”Tuloksena on heittäytyminen ennalta kokemattomaan” -Rondo

Simanainen kutsui kvartetin koolle v. 2013. Instrumentaatiosta tuli ainutlaatuinen, koska perusteena oli tyyli- ja muotoseikkojen sijaan taiteilijoiden luonteen ja pyrkimyksen laatu. Ajaton ensiesiintyi Sibafestivaalilla (Camerata, Musiikkitalo) ja Yleisradion jazztoimitus ehti taltioida yhtyettä M1-studion jo maatessa kuolinvuoteellaan v. 2014. Ajaton otti osaa Sibelius-juhlallisuuksiin (Lahden Sibeliusviikko) ja debytoi ulkomailla konsertissaan Lontoossa (Southwark Cathedral) v. 2015. Työskentelyyn antoi tukensa Taike. Kuluvan vuoden syyskuussa tulee julkistukseen debyyttialbumi uuden julkaisuformaatin kera(!) Työskentely jatkuu Koneen säätiön tuella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *