EMMA-voittaja Aki Rissanen saapuu Eclipse -klubille!

EMMA-voittaja Aki Rissanen saapuu Eclipse -klubille!

HUOM! UUSI PAIKKA!

Aleatoric @ Pääkirjasto Metso, pe 17.2. klo 17.30

Parhaan jazz-albumin EMMA-patsaalla juuri palkittu pianisti Aki Rissanen, saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari julkaisevat kolmannen yhteisen albuminsa 17.2.

Eclipse Musicin helmikuussa 2017 julkaisema Aleatoric-trion uusi albumi ‘Songs for Solstice’ on musiikkia tässä hetkessä. Tähän yhtyeen nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Levy on äänitetty konserteissa Charles Gilin järjestämällä Vapaat Äänet- Suomen kiertueella maaliskuussa 2015. Suuri osa jazzmusiikin historian klassikoista on äänitetty yleisön edessä konserteissa ja ne vangitsevat lähes valokuvan lailla jonkin maagisen hetken kyseisen yhtyeen tai muusikon kehityksessä. Aleatoric-trion uusi levy on tästä oiva esimerkki. Se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.

Hetken taikaan luottavassa, teemoiltaan vuodenkierron vaikutuksia meihin pohtivassa ‘Songs for Solstice’ – albumissa on kuvitteellisia välähdyksiä alkukansojen musiikista, jota pimeän ja valon tasapaino on värittänyt. Levy esittelee suomalais-belgialaisen trion, jossa mukana ovat pianisti Aki Rissanen, saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari. Levy on Verheyenin ja Rissasen kolmas yhdessä julkaisema albumi (Semplice, Alba Records 2008, Aleatoric, Eclipse Music 2013).
Pianisti Aki Rissanen on Euroopan kiinnostavimpia nuoren polven jazzpianisteja ja lukeutuu kotimaisen jazzin vahvaan kärkikastiin. Rissasen pianotriolevy ‘Amorandom’ julkaistiin Iso-Britannialaisella Edition Recordsilla vuonna  2016 ja se voitti Jazz-Emma- palkinnon parhaana jazzlevynä 2016. Muitten kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojektiensa ohella hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. Dave Liebmanin ja Verneri Pohjolan kanssa.
Rissasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, saksofonisti Robin Verheyen edustaa niin ikään modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko on asunut pitkään USA:ssa ja konsertoi vakituisesti ympäri maailmaa. Hän on yksi Antwerpeniläisen Royal Museum of Fine Artsin residenssitaiteilijoista seuraavien viiden vuoden ajan.
Rumpali Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita ja yksi aktiivisimmista Suomen ulkopuolella konsertoivista muusikoista. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttävä Ounaskari tuo yhtyeen sointiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä. Hän soittaa oman Kuara- trionsa lisäksi mm. Kari Ikonen Triossa, Raoul Björkenheim Ecstasyssa sekä Sinikka Langelandin yhtyeissä.

Aki Rissanen – piano
Robin Verheyen – saksofoni
Markku Ounakari – rummut

Aleatoric “Songs for Solstice” Album Release Tour:
16.2. Koko Jazz Club, 21:00, Helsinki
17.2. Eclipse Jazz Club, Tampereen Pääkirjasto, 17:30, Tampere (HUOM! UUSI PAIKKA)
18.2. Sibelius-museo, 14:00, Turku
19.2. Passages Festival, 14:00, Sint Niklaas, Belgia

Yhteydenotot:
Tapio Ylinen / Eclipse Music
ylinen.tapio@gmail.com
www.eclipse-music.net

Jakelu:
Supersounds Music
www.supersounds.fi
myynti@supersounds.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *