MITÄ?

TAMPEREELLE UUSI JAZZKLUBI SYKSYLLÄ

Levy-yhtiö Eclipse Music laajentaa toimintaansa elävän musiikin areenoille avaamalla Tampereelle uuden, elävän jazz- ja progressiivisen musiikin näyttämön. Eclipse Jazz Club aloittaa toimintansa kolmen konsertin sarjalla syyskaudella 2016, näyttämönä aivan kaupungin sydämessä sijaitseva Tampereen Ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14), joka tunnetaan jo hyvin Stand Up -klubien ja laadukkaan harrastajateatterin näyttämönä. Konserttien äänentoistosta ja valosuunnittelusta vastaa Tuotantomajakka Oy:n Kimmo Oksanen, klubin taiteellisena johtajana toimii Eclipse Musicin omistaja Tapio Ylinen.

Sarjan toinen konsertti 6.10. on osa Lost in Music -festivaalia.

Syksyn aikana Ylioppilasteatterissa musisoivat useat Suomen parhaista jazzmuusikoista, kuten Verneri Pohjola, Pauli Lyytinen, Kari Ikonen, Mika Kallio, Olavi Louhivuori ja monet muut. Mukana myös kovassa nousussa kansainvälisesti oleva Elifantree -yhtye.

“Jazzmusiikki on kansainvälisesti uudessa nousussa oleva musiikkityyli, josta ovat viime aikoina ottaneet paljonkin vaikutteita suuretkin maailmantähdet kuten vaikkapa David Bowie viimeisellä levyllään. Suomessa jazzmusiikin osaamisen ja innovatiivisuuden taso on kovaa luokkaa myös globaalissa vertailussa”, kertoo klubin taiteellinen johtaja Tapio Ylinen. “Tampere on kuitenkin jäänyt hienoa Jazz Happeningiä lukuunottamatta hieman pääkaupunkiseudun ja Turun varjoon tämän musiikkigenren osalta, ja esim. monet viimeaikaiset Jazzliiton kiertueet ovat jääneet tamperelaisilta näkemättä. Osasyy tähän on sopivan kokoisten tilojen vähyys. Ylioppilasteatteri on kuitenkin juuri oikean kokoinen, ja Tuotantomajakan mukaantulo yhteistyökumppaniksi mahdollistaa nyt myös loistavan äänentoiston YT:n akustisesti hienossa tilassa. Eclipse Jazz Club pyrkii tuomaan vakituista jazztarjontaa Tampereelle, jossa varmasti innokkaita musiikinystäviä löytyy.”

Eclipse Jazz Club käynnistyy avajaiskonsertilla 15.9., ja seuraavat konsertit pidetään 6.10. (Lost in Musicin yhteydessä) ja 15.12. Näistä konserteista on luvassa lisätietoja pian. Kevään 2017 konserttiaikataulusta tiedotetaan syksyn aikana.